Radio Zend Amateur

QRZ    Shack

Sinds 1986 heb ik Wim Kurvers PH4 RTM de c (F) licentie, veel zenden doe ik niet, maar ik geef de gelegenheid aan mede zendamateurs  om  elkaar te ontmoeten sinds 1 jan. 2008, in onze  “ SHACK “ waar we iedere eerste en derde  donderdagavond v.d. maand bijeenkomen om te praten over onze hobby en zend ervaringen, -klus  en -knutsel activiteiten te ontplooien.

We hebben er zend- apparatuur staan, van 160 meter tot 23 cm waar eenieder gebruik van kan maken. 

Ook beheren wij Wim Kurvers PH4RTM, en Kees de Groot PA3FKH  de repeater in Venlo PI3-SRT op  R0 145.600 met een Ctcss toon van 71.9 in gaand signaal . Op de repeater  wordt  iedere  zondagmorgen  vanaf 11,30 uur de zondag morgen ronde uitgezonden.

Dat deze repeater veel gebruikt wordt is u wel duidelijk er zijn verbindingen vanuit Maastricht waargenomen .

De antenne  staat  in Venlo op een flat op 75 mtr. boven  NAP. De repeater staat in een ruimte in deze  flat, die  wij huren. We hebben hiervoor speciaal cavities laten maken in  Tsjechië , de hoogte per stuk zijn 80 cm en 14 cm doorsnede  met een demping van 125 dB. deze  zijn gekoppeld  aan de ingang en aan de uitgang. En de antenne is afgeschermd richting Duitsland

Intussen zijn we ook in het bezit van een ECHO-LINK station met de node 503636  op 432.575 met een Ctcss toon van 71,9  die 24 uur per dag stand-by is.

Inmiddels hebben we ook 2 websdr station in gebruik op deze locatie en wel een op de HF band  http://sdr.websdrmaasbree.nl:8901/

en een op 2 mtr. band  http://sdr.websdrmaasbree.nl:8905/

Wij zijn ook bezig met een stads repeater te instaleren op locatie  shack .

Zoals op onze website  www.Shack.jouwweb.nl    te zien is beschikken we ook over een groot assortiment oude leger zenders zoals de GRC 9, LV 80, 3030,  3600,    4600,   die  allemaal functioneren.

Om het een en ander mogelijk te maken, houden we een paar keer per jaar op een verkoop avond om spullen aan de man te brengen, dit voor huur- verzekering- en inschrijving van de repeater, ook donatie's zijn welkom zowel financieel als in de vorm van nog bruikbaar en nog werkend materiaal, die we kunnen verkopen.

Eens per jaar houden we op de locatie  shack  tijdens  Pinksteren velddagen , een weekend vol zend gebeuren, er zijn dan diverse zendamateurs aanwezig die hun uitzendingen verzorgen vanaf het terrein, uit hun tent, caravan of auto. Op deze dag zijn ook mede zend / luisteramateurs amateurs welkom.

Ongetwijfeld heb  ik nog diverse onderwerpen niet of niet genoeg aangehaald maar via onze web site houden we u op de hoogte , controleer ook even of we op de dag dat u wilt komen open zijn, het kan altijd gebeuren dat er wat tussen komt, en de bijeenkomst afgeblazen wordt.

 

Wim Kurvers

PH4RTM

            

                                                                                                                                    

Maak jouw eigen website met JouwWeb